maanantai 30. syyskuuta 2013

Taustaa ja painohistoriaa

Ajattelin nyt hieman avata omaa painohistoriaani sekä sitä, millä keinoin olen tähän nykyiseen urakkaan ryhtynyt ja mihin niillä pyrin. Näin joku lukija voi saada blogistani arkisten höpinöiden lisäksi jotain muutakin irti, ehkä jopa tukea omaan projektiinsa :) .

Olen aina ollut hieman pyöreä. Erityisesti heräsin ylimääräisiin muhkuroihini muutenkin vaikeassa yläasteiässä. Tuohon aikaan en kuitenkaan oikeasti ollut mitenkään lihava, vaan keikuin aivan normaalipainon ylärajan tuntumassa.

Varsinainen oikeasti lihavaksi turpeaminen tapahtui vasta lukiolaisena. Aloin seurustella, mihin liittyi se tavallinen tarina. Leffailtoja ja mässyä kotona, kaupungilla kaikkea paitsi terveellistä ruokaa. Onnistuin vuodessa turpoamaan reilusta 70 kilosta yli 90 kiloon. Osasyy oli myös käyttämissäni e-pillereissä, mutta kyllä suurin osa tuosta laardista kertyi ihan rehellisellä syömisellä. Suurentunut koko tiestysti harmitti, ja milläs muulla harmitusta lääkitsisi kuin ruualla. Jaaaaa noidankehä on valmis!


vocaloidandlegolover.deviantart.com


Lakkiaisten lähestyessä päätin, että nyt on neidin hoikistuttava. Pudotinkin painoni nopeasti 80 kiloon tiukasti karppaamalla. Juhlien jälkeen motivaatio melko askeettisen ruokavalion ylläpitämiseen kuitenkin hälveni, ja paino hiipi tyytyväisenä takaisin ylöspäin. Baarireissut ja tutut herkut avustivat taas tehokkaasti tässä projektissa.

Tämänkertaiseen, VIIMEISEEN laihdutusurakkaan ryhdyin mieheni veljen onnistumisen innoittamana. Oikeastaan päätin vain kokeilla laihduttamista taas pitkästä aikaa. Homma alkoi sujua, ja löysin jotenkin kummasti aidon sisäisen motivaation. Tämä on luultavasti syy siihen, miksi olen tällä kertaa mielestäni onnistunut todella hyvin. Aloitin laihdutuksen tammikuussa 2013 ja jatkanut siis tähän asti. Paino on pudonnut 93 kilosta tälllä hetkellä 75:een. Väliin on toki mahtunut herkkuhetkiä ja pitkiä tasannevaiheita, mutta olen kuitenkin onnistunut aina palaamaan ruotuun ja pitämään pitkällä tähtäimellä painokäyrän laskusuuntaisena.

Käytän siis laihdutukseni tukena Kiloklubia, jonne syötän kaikki syömäni ruuat ja liikkumiseni. Ensi alkuun kaiken ruuan merkkaaminen tuntui todella työläältä, mutta nyt kun systeemi on jo enemmän kuin tuttu tuntuu se ihan tavalliselta arkirutiinilta. Pyrin syömään aika tavallista arkiruokaa ilman turhia kikkailuja. En siis esimerkiksi erityisesti välttele hiilihydraatteja. Kiloklubin ruuan laatupallot ohjaavat mielestäni erinomaisesti syömään terveellisesti ja mikä tärkeintä, ihan tavallisesti.

Tällainen pläjäys tällä kertaa, kerron toiste sitten enemmän liikunnoistani. Ehkä sukellan myös syvemmälle ongelmiin syömisessäni, hui!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti